8,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Root - recenzja gry planszowej. Asymetryczny geniusz
Niech nie zmylą Was słodkie oczka spozierające z barwnych drewnianych figurek. Leśnogród pochłonięty jest bezwzględnym konfliktem, bazującym na mechanicznej maestrii i asymetrii frakcji.
25.02.2024
4
7,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Star Wars: The Deckbuilding Game - recenzja. Przypływ Mocy
Jeśli lubicie Gwiezdne wojny i proste karcianki, Star Wars: The Deckbuilding Game jest Wam wręcz przeznaczone.
18.02.2024
4
7,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Fantastyczne fabryki - recenzja gry planszowej. Rozkręcamy biznes
Takie gry lubimy - szybkie w nauce, szybkie w przygotowaniu i dające masę frajdy z szukania optymalnych rozwiązań. I co z tego, że trochę to wszystko wtórne…
17.11.2023
4
7,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Marvel Zombies - recenzja. Zombicide po downsizingu
Połączenie Zombicide’a z superbohaterskim uniwersum Marvela? To może się udać! Nadchodzi Rewolucja Bohaterów
30.10.2023
4
HOT
6,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Stranger Things - recenzja gry planszowej. Ale adaptacja!
Stranger Things zostało skrojone na miarę serialowego hitu platformy Netflix. Czy gra planszowa będzie w stanie powtórzyć sukces produkcji braci Duffer?
20.10.2023
HOT
8,0
Bez prądu
Patryk Purczyński
Assassin's Creed: Brotherhood of Venice - megarecenzja planszowego hitu jesieni
Czy wielką, rozbudowaną grę przede wszystkim zręcznościową da się przenieść na planszę? Ba, i to jeszcze w jakim stylu!
05.10.2023
2
7,0
Bez prądu
Patryk Purczyński
Podziemne Imperium - recenzja gry planszowej w świecie Osadników
Pora chwytać za kilofy. Wieść niesie, że pod ziemią kryją się niezbadane złoża punktów zwycięstwa. W Podziemnym Imperium wygrywa ten, kto kopie mądrze, a nie szybko.
10.09.2023
2
2
8,0
Bez prądu
Patryk Purczyński
Shards of Infnity - recenzja. Deckbuilder z pomysłem na siebie
Zastój wśród gier deckbuildingowych skłaniał do myślenia, że nie bardzo jest tam miejsce na nowatorskie rozwiązania. Shards of Infinity zadaje temu kłam.
16.08.2023
2
HOT
8,0
Bez prądu
Michał Myszasty Nowicki
Bez_przypału, czyli recenzja książki Rafała Kosika Cyberpunk 2077:...
Przed wyruszeniem w drogę należy porzucić drużynę. Recka bez_spoilerów.
11.08.2023
2
9,0
Bez prądu
Patryk Purczyński
Lato z topową planszówką. 7 cudów świata: Pojedynek - recenzja
Ma już swoje lata, a mimo to pozostaje jedną z najlepszych, o ile nie najlepszą grą planszową dla dwóch osób. Panie i Panowie, 7 cudów świata: Pojedynek!
30.06.2023
2
7,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Kangurek Kao - recenzja gry planszowej
Ruszamy na skoczną wyprawę po wielobarwnych krainach, w których mieszkają różne nieprzyjaźnie nastawione stworki. Na odważnych czekają nagrody!
20.05.2023
8,0
Bez prądu
Patryk Purczyński
Eleven - recenzja. Czy da się przenieść Football Managera na planszę?
Piłka nożna to sportowa rywalizacja i stojący za nią wielki biznes. Eleven stara się w równym stopniu zaakcentować oba te światy, stawiając przed graczami nie lada wyzwania.
17.05.2023
7,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Hard City - recenzja. Zapomniana polska perełka
Policjanci kontra mutanty sterowane przez geniusza zła, a wszystko to oblane taktycznym sosem i przyprawione masą klimatu – zapraszamy do Hard City.
14.05.2023
3
4,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Wojna o Pierścień: Gra karciana - recenzja. Nie tak miało być
Miał być Powrót króla, wyszedł Cień Mordoru. Władca Pierścieni nie ma ostatnio najlepszej passy w przemyśle rozrywkowym.
25.04.2023
3
7,0
Bez prądu
Patryk Purczyński
Bohaterowie Tenefyru - recenzja. Gdyby Munchkin był co-opem
Karcianka o oryginalnym podejściu do tematu plądrowania lochów i mechaniki budowania talii, okraszona koniecznością zarządzania ryzykiem – oto Bohaterowie Tenefyru w pigułce.
19.04.2023
3
8,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Nemesis: Lockdown - recenzja. Najlepsza polska planszówka stała się jeszcze...
Nemesis powraca! Jeszcze bardziej niebezpieczny, klimatyczny i z nowymi rozwiązaniami. Czy Adam Kwapiński przebił sam siebie, wyprowadzając Nemesis: Lockdown na nowe szczyty?
11.04.2023
3
8
8,0
Bez prądu
Patryk Purczyński
Call of Madness - recenzja gry planszowej. Dekonstrukcja Cthulhu
A gdyby tak w grze z uniwersum Cthulhu zamiast w badaczy wcielić się w przywódców kultu przedwiecznych? Taką możliwość daje Call of Madness, gra Szymona Malińskiego i Bartłomieja Zielonki.
21.03.2023
8
HOT
7
6,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Frostpunk: Gra planszowa - recenzja. Specjalista od nokautów
Frostpunk jest wierną adaptacją gry komputerowej, ale czy to oznacza, że dorównuje klasą swemu pierwowzorowi? Tytuł wyjątkowo mocno polaryzuje.
06.03.2023
7
5
8,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Tainted Grail: Upadek Avalonu - recenzja. Rarytas dla poszukiwaczy przygód
Premiera Tainted Graila na PC jest tuż za rogiem. Sprawdzamy więc, jak wypada jej planszowy pierwowzór od polskiego studia Awaken Realms.
01.03.2023
5
HOT
7,5
Bez prądu
Patryk Purczyński
Star Wars: Wojny Klonów - recenzja. Powstrzymać inwazję
Okazuje się, że Gwiezdne wojny stanowią całkiem przyjemne środowisko dla Pandemica. Teraz trzeba tylko powstrzymać Dooku, Grievousa, Maula i spółkę.
12.02.2023