15
Bez prądu
Patryk Purczyński
Gloomhaven - recenzja. Najlepsza planszówka na świecie?
Niewielką przesadą będzie stwierdzenie, że Gloomhaven to przygoda na całe życie. I to taka, której naprawdę warto dać się pochłonąć.
19.09.2022
15
Bez prądu
Patryk Purczyński
Gniew aniołów - kolejny planszowy hit od FryxGames?
Spektakularny figurkowy bitewniak z domieszką budowania talii i chwytliwym tematem – oto Gniew aniołów, wyczekiwany tytuł z katalogu Rebela.
10.09.2022
HOT
Bez prądu
Patryk Purczyński
Star Wars: Zewnętrzne Rubieże - recenzja
Star Wars: Zewnętrzne Rubieże ma wiele dobrego do zaoferowania, ale nie dowozi w kilku aspektach. Jak bardzo wpływa to na ogólny odbiór gry? Tego dowiecie się z recenzji.
08.08.2022
4
Bez prądu
Patryk Purczyński
Architekci 7 cudów świata - recenzja. Nowy pomysł na stare cuda
Trzecie podejście do wielkiego planszówkowego dzieła nie okazuje się tym najlepszym, ale dzięki wdrożonym nowościom i niezmiennie świetnej rozgrywce powinno zadowolić graczy.
12.06.2022
4
Bez prądu
Tomasz Pstrągowski
Kosmos pełen emocji - recenzja komiksu Załoga Promienia
Załoga Promienia autorstwa Tillie Walden to jeden z najciekawszych komiksów fantastycznych wydanych w Polsce w ostatnich latach. To jednocześnie pełna rozmachu space opera, queerowa opowieść o...
30.05.2022
Bez prądu
Patryk Purczyński
Za co Polacy pokochali Brzdęk! Nie drażnij smoka? Recenzja planszowego hitu
Lucrum Games nie należy do największych polskich wydawnictw, ale ma w swoim katalogu koło zamachowe, którego mogą mu zazdrościć wszystkie grube ryby.
29.05.2022
Bez prądu
Patryk Purczyński
Bioshock Infinite: The Siege of Columbia - recenzja gry planszowej
Czy ktoś ma ochotę na ponowną wizytę w Columbii? Bioshock Infinite: The Siege of Columbia jest nietuzinkowym uzupełnieniem gry znanej z pecetów i konsol.
28.05.2022
Bez prądu
Patryk Purczyński
Gloomhaven: Szczęki Lwa - recenzja najlepszej planszówki ubiegłego roku
Isaac Childress uchodzi za istnego szamana, który wykradł idealną formułę z Olimpu planszówkowych bożków. Czy Gloomhaven: Szczęki Lwa faktycznie jest tak znakomite jak mówią?
09.05.2022
Bez prądu
Patryk Purczyński
Mortum: Średniowieczny detektyw - recenzja. Śledztwo w oparach zgnilizny
Mortum pokazuje, jak można zaadaptować sprawdzoną formułę nie tylko do nowych realiów fabularnych, ale też zręcznie pogrzebać w znanej mechanice i znaleźć sposób na jej rozbudowanie.
25.04.2022
Bez prądu
Jakub Zagalski
Nieustraszeni: Afryka Północna - recenzja gry planszowej
Zapomnijcie na chwilę o lądowaniu w Normandii i dzielnych Amerykanach wyzwalających Europę. Na północy Afryki też się sporo dzieje. I można pojeździć czołgiem po pustyni.
12.04.2022
1
Bez prądu
Patryk Purczyński
Recenzja gry Elekt - najlepszej polskiej karcianki?
W małym pudełku mogą kryć się wielkie rzeczy. Czy tak jest w przypadku Elekta, gry karcianej polskiego studia WhatTheFrog?
11.04.2022
1
2
Bez prądu
Patryk Purczyński
Wolfenstein: Gra planszowa - megarecenzja. Więcej niż strzelanka
Polskie Archon Studio zapewne nie bez trudu zdobyło licencję na Wolfensteina. Sprawdzamy, czy planszówka z Blazkowiczem i spółką godnie reprezentuje legendarną markę.
08.04.2022
2
Bez prądu
Michał Myszasty Nowicki
Dungeons & Dragons: Xanathara przewodnik po wszystkim - recenzja polskiego...
Dodatek, który musicie mieć.
23.03.2022
Bez prądu
Patryk Purczyński
Harry Potter: Hogwarts Battle - recenzja
Hogwarts Battle to klasyka deckbuildingu zręcznie opakowana w uniwersum Harry’ego Pottera. Nie tylko fani czarodzieja znajdą tu jednak coś dla siebie.
16.03.2022
Bez prądu
Patryk Purczyński
Wiedeński Łącznik - recenzja. Szpiegostwo wysokich lotów
Przerzucenie mechaniki Detektywa na realia wywiadowcze okazało się strzałem w dziesiątkę, nawet jeśli sam Wiedeński Łącznik ma jeszcze kawałek do środka tarczy.
05.03.2022
Bez prądu
Patryk Purczyński
Terraformacja Marsa: Ekspedycja Ares - recenzja. Jakby to samo, ale inaczej
Ekspedycja Ares to gra na tyle podobna do Terraformacji Marsa, że jej fani będą w pełni usatysfakcjonowani, a jednocześnie na tyle inna, by stanowić osobny byt.
27.02.2022
Bez prądu
Patryk Purczyński
Rocketmen - recenzja. Kosmiczny wyścig konstruktorów
Loty w kosmos to wielkie przeżycie i przedsięwzięcie na ogromną skalę. W Rocketmen - nie do końca.
23.02.2022
HOT
Bez prądu
Patryk Purczyński
World of Warcraft: Wrath of the Lich King - recenzja. Jeden, kosztowny błąd
“Jeśli coś się nie zepsuło, nie naprawiaj tego” - zasada filozofii terapii skoncentrowanej na rozwiązaniach.
20.02.2022
Bez prądu
Patryk Purczyński
Władcy nocy - recenzja. Wampiry w wydaniu noir
Kooperacyjna gra taktyczna z delikatnymi elementami kontroli terenu i rozwoju postaci – w takiej oto aranżacji wampiry, tytułowi Władcy nocy, zjeżdżają do miasta. I będą rozrabiać.
12.02.2022
Bez prądu
Adam "Harpen" Berlik
Arkady Saulski - Bitwa nieśmiertelnych - recenzja książki
Po Czerwonym Lotosie i Pani...
27.01.2022