Szef Visceral Games ustępuje ze stanowiska i opuszcza EA

Paweł Pochowski
2015/04/09 12:00

Jego miejsce zastąpi syn poprzedniego szefa wydawnictwa - Larry'ego Probsta.

Szef Visceral Games ustępuje ze stanowiska i opuszcza EA

Jak potwierdziło Electronic Arts, Steve Papoutsis ustąpił ze stanowiska prezesa oraz menadżera studia Visceral Games. Zrobił to zaledwie w kilka tygodni po premierze Battlefield Hardline, które było debiutem studia w gatunku strzelanek. Papoutsis pracował dla EA od 15 lat. - Jesteśmy wdzięczni Stevemu za wkład w rozwój EA i życzymy mu jak najlepiej. Zespół Visceral Games pozostaje skupiony na tworzeniu nowej zawartości dla Battlefield Hardline oraz pracy nad nowymi projektami - poinformowało EA.

Steve Papoutsis pracował dla Visceral Games jeszcze od czasów Dead Space. Nie wiadomo jakie są teraz jego plany - czy przechodzi do innego studia, czy jak wielu jego kolegów zakłada własne czy być może zmienia branżę. Wiadomo za to, że jego miejsce zastąpi Scott Probst, który jest związany ze studiem od 2003 roku, a przy Battlefield Hardline odpowiadał za prace nad wieloosobowym trybem gry. Scott jest synem byłego prezesa EA - Larry'ego.

GramTV przedstawia: