Insomniac zrywa z serią Resistance i dziękuje fanom - oświadczenie prezesa studia

Patryk Purczyński
2012/01/27 16:38
3
0

Wczoraj podawaliśmy zdawkową informację o definitywnym rozstaniu studia Insomniac Games z serią Resistance. Dziś do tych doniesień szerzej odnosi się prezes studia, Ted Price.

- Chciałbym potwierdzić, że nie będziemy kontynuować produkcji marki Resistance - oświadczył Ted Price, prezes Insomniac Games. - Wierzymy, że seria Resistance doczekała się logicznej konkluzji. Nie oznacza to jednak, że marka nie będzie kontynuowana - wyjaśnił Price w materiale wideo skierowanym do fanów.

- Została już bowiem przekazana w zdolne ręce ludzi z Nihilistic (studio pracuje nad Resistance: Burning Skies na PS Vita - dop. red.) i pozostaje pod przewodnictwem Sony. Wiemy, że seria będzie nadal rozwijana. Jako fani nie możemy się już doczekać momentu, w którym dowiemy się, w jakim kierunku podąża - podkreślił.

GramTV przedstawia:

- Chciałbym również podziękować fanom, którzy grali w Resistance i przeżywali tę przygodę od pierwszej części aż do Resistance 3. Wasz entuzjazm, komentarze i krytyka były niezwykle pomocne, a zarazem dawały satysfakcję. Nie możemy się już doczekać Waszej bliskiej obecności przy nas przy okazji produkcji takich gier jak choćby Overstrike. Bardzo dziękujemy za wasze wsparcie - dodał.

Według wczorajszych informacji, Insomniac Games skupi się nie tylko na produkcjach wysokobudżetowych, ale także na grach społecznościowych.