logo
informacje o grze

Painkiller Czarna Edycja

platforma: PC wydawca polski: CD Projekt/CDP.pl producent: brak danych

Wszystkie recenzje związane z grą

*****
Świetna!
dodano: 21.7.2010, autor: Kamil_rasz

Gra jest świetna i zapewnia wiele zabawy. Świetna grafika, która nadal robi wrażenie mimo biegu lat, rewelacyjny silnik fizyczny, który pozwala nam na przybijanie wrogów do ścian i rozrywanie ich na kawałki i wiele ciekawych poziomów z całymi hordami potworów! Sam od gier fpp wolę rpg, ale painkiller od razu przypadł mi do gustu. Nie ma lepszej gry żeby pograć w nią po ciężkim dniu w pracy/szkole. Polecam wszystkim, bo za tą cenę dostajemy naprawdę mnóstwo niezapomnianej rozrywki!

*****
Daje kopa
dodano: 31.8.2009, autor: Orion

Super strzelanka, fajnie zrobona, no i polska co nie? Bardzo interesujące poziomy. Polecam!

*****
Wyśmienite!
dodano: 21.4.2009, autor: Yobel

Powiedziano już o tej grze wszystko - nieskomplikowany, dający mnóstwo radochy gameplay, świetna metalowa muzyka, bardzo dobra (wciąż!) grafika i zróżnicowanie leveli oraz modele postaci. Wady to przede wszystkim długie ładowanie poziomów, brak optymalizacji (cięło mi się na Radeonie 9800, tnie się na 2-rdzeniowej karcie a to są już kpiny) oraz dołączony Painkiller Overdose - gra tak żenująca pod każdym względem, że wręcz nie wypada nic o niej pisać.

*****
Zabij czas, świetnie się bawiąc!
dodano: 17.4.2009, autor: Karfein

Obok świetnego Serious Sam II (który jednak poszedł w humor) jest to najlepszy "hack&slash FPP", w jakiego było mi dane grać :) Doskonały silnik gry (który poza bardzo dobrą fizyką np. nie tnie się, a włącza slow-motion), zróżnicowani wrogowie, bossowie, bronie i lokacje. Może i średnia fabuła, lecz wystarczająca, by zachęcić do natychmiastowej kontynuacji dalszego wystrzeliwania piekielnych hord do piekielnych czeluści. Wspaniały mroczny klimat i dobrze dobrana muzyka, choć czasem może nieco zbyt jednostajna. Szczerze i z dumą mogę powiedzieć: dobre, bo polskie! W pełni zasłużone 5/5.

*****
Niepowtarzalny FPS
dodano: 13.4.2009, autor: Olllo

Gra z której zakupem tak się wstrzymywałem(sam nie wiem dlaczego) okazała się jedną z najlepszych w jakie zagrałem w życiu. Cała gra jest nastawiona na rozwałke. "idź tam i wybij wszystkich" to jej hasło, esencja. Mimo, że wchłonąłem parę dusz ;-) polecam z czystym sumieniem.

*****
Odstresowywacz jakich mało!
dodano: 3.4.2009, autor: Szvacz

Są w życiu człowieka takie dni, że człowiek poszukuje czegoś przy czym mógłby oderwać się od rzeczywistości nie wysilając się przy tym zbytnio. Odpowiedzią na te poszukiwania jest Painkiller. Jest to klimatycznie mroczna, ale lekka i przyjemna strzelanka, której głównym celem jest widowiskowe eliminowanie hord nadciągających zewsząd wrogów. Bogaty i oryginalny arsenał (kołkownica ładowana drewnianymi palami!) zapewnia jeszcze więcej zabawy, niż można by się spodziewać. Gra odpowiednio dawkowana zbyt szybko się nie nudzi. A odpowiednia otoczka fabularna sprawia, że mamy jakiś cel w pokonywaniu kolejnych etapów. Eliminacja takich hord przeciwników nie była tak przyjemna od czasów Serious Sama. Uwaga, hektolitry krwi, oraz latające tu i ówdzie kończyny wrogów sprawiają, że gra jest przeznaczona raczej dla tych starszych z grona graczy. Idealny odstresowywacz. Piątka.

*****
Painkiller nuda
dodano: 29.3.2009, autor: Astaroot

Painkiller to gra o średniej fabule.Moim zdaniem gra jest słaba,nudna,brak akcji i w ogóle głupia.

*****
Painkiller
dodano: 7.3.2009, autor: Michalprince

Gra z początku wydaje się dobra. To jednak tylko pozory. ambitniejsi gracze, lubiący coś więcej niż bezsensowną rozwałkę powinni omijać grę z daleka. Założeniem Painkillera jest przechodzenie kolejnych poziomów (tu + dla gry: poziomy róznią się miedzy sobą) oraz rozwalanie kolejnych hord wrogów. W tle rysuje się jakaś fabuła, jednak jest jej zbyt mało. Ocena 3, ponieważ nie lubię gier, gdzie zabijam kilkuset wrogów bez widocznego sensu. Dobry dźwięk, oraz różni przeciwnicy to niewątpliwie plusy, ale jednak trochę za mało.

*****
Spoko gra...
dodano: 16.2.2009, autor: Damiano1994

Gra Painkiller jest fajną grą o mrocznym i fajnym klimacie. W grze są zróżnicowane bronie od pił po różne karabiny. Gra jest bardzo fajna polecam...

*****
Taka sobie
dodano: 9.2.2009, autor: owokcerk

ta gra jest fajna , ale brakuje w niej kropki nad i .jedna z wad to za dużo przeciwników na raz i za szybkie tempo ciosów , moim zdaniem trzeba dopracować te braki , a gra będzie ok.a w ogóle to najlepsza gra jaką grałem do tej pory , a gram w bardzo dużo gier to Far Cry , nie ma lepszej w kategorii strzelanki.

*****
Najlepszy polski FPS
dodano: 28.1.2009, autor: Lord-Tyrranoos

Polecam każdemu, który ma już dość łamigłówek, gier logicznych i RPGów. Idealna gra na szybką rozgrywkę. Bardzo intensywna, niekiedy trudna. Niewątpliwym plusem są Karty Czarnego Tarota- dzięki nim gra jest ciekawsza. Dodatkowo ogromna liczba potworów (70-80!!). Obok Call Of Juarez nasz najlepszy FPSiak...

*****
painkiller
dodano: 1.1.2009, autor: olo085

bardzo dobra gra idealna dla lubiących horrory

*****
Dobra FPP
dodano: 24.12.2008, autor: grzegorzchyla

Gra z klimatem, czego w nowych pozycjach ostatnio bardzo brakuje, a dobry klimat to podstawa dobrej rozrywki. Można się dobrze bawić w rozgrywce single player - można iść i robić swoje (tzn. rozwalać potwory) i nie pałęta się z nami cała grupa komandosów (jak to bywa w nowych grach) tutaj jest inaczej - pięknie jak w Quake I - od razu przypomniała mi się tamta klasyczna gra kiedy włączyłem poraz pierwszy demo Painkillera - teraz mogę się bawić pełną wersją - SUPER - Dziękuję Twórcom - Oby tak dalej !

*****
Spokoo
dodano: 21.12.2008, autor: chaosprayer

Horror i GOregrind w znakomitym wydaniu polecam

*****
Painkiller
dodano: 21.12.2008, autor: berni248

Bardzo dobra dynamiczna gra akcji. Duży wybór broni szczególnie w Overdose, masa przeciwników w tym bossowie. Moje jedyne zastrzeżenie jest za łatwa lecz polecam.

*****
Jeden z najlepszych polskich FPS-ów
dodano: 18.12.2008, autor: franko113

Bardzo fajna gierka, nie jest to wyrafinowana super produkcja, ale jest grywalna i odstresowująca. Mnie to wystarcza kiedy chcę bez stresu pograc 15-30 min. No i plus za to że to gra polskiego studia.

*****
Coś na nude
dodano: 18.12.2008, autor: mr ax

Serious Sam w nowej postaci, ale ma swoją dusze

*****
A zatem...
dodano: 17.12.2008, autor: Kond

Co do opinii Painkiller Overdose ,,Nowe szaty króla'' to druga częśc jest jeszcze krótsza a tak od siebie to jest to jedna z najlepszych gier jakie grałem! Super bronie potwory i klimat lecz również ten sam minus co w dwójce jedziemy od punktu do punktu...

*****
Fragujemy!
dodano: 14.12.2008, autor: Dex Kanon

Podstawka świetna, dodatek ciut słabszy - jakby stworzony na siłę. Ale jako całość - bezkonkurencyjna. Świetny relaksator, idealny do odstresowania. Grafika niezgorsza, ale kto w takiej grze przejmuje się grafiką? Tu liczy się tylko rozwalanie coraz większej liczby stworów coraz większym ganem :P . Muzyka jest genialna :)

*****
Panikiller Overdose ,,Nowe szaty króla"
dodano: 7.12.2008, autor: Alexander1991

Następną grą po kultowym Painkillerze jest Panikiller Overdose który jest powiedziałbym lepszą wersja pierwszej części tej gry.Co będę mówił o jej dobrych stronach... Powiem lepiej o tych złych. Po 1 gra jest za krótka, o wiele za krótka! Po 2 spodziewałem się trochę więcej dreszczyku emocji strachu i zagadki związanej z głównym bohaterem. Nie ukrywam że długo czekałem na tą grę i NIESTETY czuje niedosyt!!!

*****
Nic rewelayjnego !!!!
dodano: 7.12.2008, autor: klops1

Gra nie powala na kolana ani grafiką ani walką...w sumie nie powala na kolana niczym. Gra jest strasznie monotonna bo nie robi się w niej nic oprócz tępego strzelania z brzydko wyglądających broni...

*****
Painkillerów dwóch: Painkiller + Painkiller Overdose
dodano: 21.11.2008, autor: ptaku23

Bardzo fajna gra, połączenie gry Return to Castle Wolfenstein i gry DiabloII. Gra dla fanów grozy. Polecam

*****
18+ only!
dodano: 18.11.2008, autor: Didek

Czerń, brud, krew, mięso, strach to słowa opisujące Painkillera. Wydany już dawno nadal trzyma poziom graficznie jak i grywalnością. W Battle Out of Hell pierwsze dwa poziomy to aż budzą w człowieku lęk, szczególnie sierociniec. Polecam wszystkim pełnoletnim graczom, którzy lubią ciężkie strzelaniny z mnóstwem krwi i flaków latających po ekranie.

*****
Painkiller - Czarna Edycja + Overdose
dodano: 10.11.2008, autor: DiegoPOL

Super gry za rewelacyjną cenę! Niskie wymagania gry i świetna jakość grafik. Uroku dodaje również fakt, że gra jest spod Polskiego studia People Can Fly.

*****
Stara ale jara
dodano: 3.11.2008, autor: Pabloextreme

Ciągle kładzie na łopatki większość nowych produkcji z najwyższej półki.

*****
Najlepsza gra a w dodatku Polska!
dodano: 25.10.2008, autor: Zarx

Painkiller jest to świetnie wykonana gra o ciekawej i wciągającej fabule.Gra ma bardzo dobrze wykonaną grafike i wspaniale dopracowane dziwięki,nie ma nic lepszego na zimne wieczory.Gre bardzo polecam i życze miłej zabawy z tą grą.

*****
Painkiller
dodano: 18.10.2008, autor: Opiumseh

Gra niesamowicie klimatyczna, jedna z najlepszych w swoim gatunku.

*****
Painkiller - Czarna Edycja
dodano: 4.10.2008, autor: daniel3667350

Fajna gra polecam kupującym , grafika 7/10 , dźwięk 9/10 , grywalność 10/10 . niezła gra choć nad niektórymi bosami trzeba pomyśleć >;:^]

*****
Porządna sieczka w rytm heavy metalu.
dodano: 25.8.2008, autor: Musiolik

Jeden z lepszych FPSów w jakie dane mi było zagra i wcale nie chodzi o to, że stworzył go polski team. Przede wszystkim gra jest brutalna, posiada dobrą fizykę, ciekawy system tarota i świetnych bossów, a całości dopełnia świetna muzyka (no, chyba, że ktoś nie gustuje w cięższych brzmieniach). Polecam serdecznie Painkillera, każdemu, kto lubi się odstresować eksterminując przeciwników.

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 5.8.2008, autor: Lion 12

Jest to super gra, trzyma w napięciu i potrafi dostarczyc adrenaliny. Posiada niezłe efekty dźwiękowe. Potrafi wciągnąc na długie godziny. Szaleńczo emocjonująca rozgrywka walki z demonami. Niezwykła oprawa wizualna, realistyczna fizyka gry, wspaniałe otoczenie m.in. Cmentarz, Katakumby a w dodatku Battle out of Hell Sierociniec

*****
Dobre bo Polskie!
dodano: 2.8.2008, autor: Igor FCBayern

Painkiller CE to świetny pomysł na krótką przerwę w pracy. Nie mamy tutaj zbytnio pokręconej fabuły. Naszym jedynym celem jest po prostu przebijanie się przez zastępy wrogów, którzy swoją drogą wyglądają naprawdę ciekawie. Do dyspozycji mamy pokaźny wachlarz broni, które mogą wprowadzić Van Helsinga i Constantine'a w kompleks mniejszości! Dodatkowo klimat gry niekiedy podchodzi pod survival horror co może podobać się miłośnikom grozy. Należy również wspomnieć, że nasz rodzimy Painkiller, którego w Polsce można dostać już od 10PLN, odniósł niebywały sukces za granicą, szczególnie w USA! Polecam gorąco!

*****
PAINKILLER Czarna Edycja
dodano: 1.8.2008, autor: xDeOx

powiem tak to razem z need for speed'ami i fifa'mi moja uluboina gra ( i polska!) to jest po prosty zarąbisty fps. Uwielbiam pracować nad celnoscią z kołkownicy oraz lubie też siekac na kawałki painkiller'rem ;d. Tą grę przeszedłem 3 razy (teraz4 raz ją przechodze;d) i nie mam jej dość. Ta gra ma już kilka dobrych lat a nadal jej grafika jest dobra. Painkiller czarna edycja albo i zwykły jest dużo lepszy od tego nowego PK Overdose ponieważ PK Overdose ma za duże wymagania a jego grafika prawie nie różni sie od 1 PK.

*****
Przełom, ludzie, przełom...
dodano: 31.7.2008, autor: misiuna1

Painkiller jest drugim (po Mortyrze ) polskim Fps'em który nie wzbudził u mnie odruchu wymiotnego ( np. Snajper). Jest to gra przełomowa jeżeli chodzi o oprawę graficzną, model fizyki (wiadomo, HL 2 miał lepszy, ale nie narzekajmy, to POLSKA gra ) i oprawę dźwiękową (hymn ZSRR w Stalingradzie ). Gra czasami wymaga od nas główkowania (boss na bagnach albo w koloseum ). W pierwszym momencie skojarzyłem ją z Serious Samem, a to przemawia na jej korzyść. Jest jak hotel Hilton, pięcio gwiazdkowa :)

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 27.7.2008, autor: skiba10

Najlepsza polska gra FPP!

*****
nawalanka ... ale tylko na najnudniejsze dni :(
dodano: 21.7.2008, autor: thesuffering

Gra Painkiller wraz ze swoim dodatakiem jest dobra, ciekawie zrobiona ale mówiąc krótko grywalnośc w nia jest marna ... nadaję sie co najwyżej na nudne deszczowe popołudnia, nie wspominam o wieczorach bo wtedy warto zagrać w coś z gatunku gry FEAR :)

*****
Painkiller
dodano: 29.6.2008, autor: kantorek1993

Świetna gierka i do tego POLSKA!!! Grafika jest niezła a wymagania nie są wysokie. Gra wciąga na wiele godzin zabawy.

*****
Najlepszy Polski FPS!
dodano: 25.6.2008, autor: Patryk Mogilno

Takiej gry już nie bedzie. Jest to super FPS z mrocznym klimatem. Jedyna polska gra która (nie liczac Wiedźmina) jest rozpoznawana na całym świecie. Wiele ciekawych lokacji i potworów pozwoli nam na super długą zabawe. Musze dodac że w grze spotkamy bardzo ciekawych bossów! Polecam!

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 23.6.2008, autor: albX

Gra wciągająca i dosyć długa. Grafika bardzo dobra. Atakują nas hordy potworow naraz. Rodzajów przeciwnikow w tej grze jest bardzo dużo. Jest całkiem sporo broni a prawie każda ma 2 tryby. Na gre warto wydać te 15 zł jest to bardzo dobra cena w stosunku do rozrywki jaką zapewnia.

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 22.6.2008, autor: radeg

Painkiller to najlepszy shooter w jakiego grałem i do tego jescze Polski..wychodzą nowsze ale ta gra nigdy mi sie nie nudzi..Grafika już sie troche podstarzała kilka lat mineło od wydania gry ale mimo to i tak jest Zarąbista..oprawa dzwiękowa jest też wspaniała..polecam ją wszystkim którzy lubią strzelanki.

*****
Painkiller: Czarna Edycja
dodano: 19.6.2008, autor: Orcrist

Bardzo dobra gra do odluźnienia po męczącym dniu w pracy\szkole. Nie polecam osobom ze słabą psychiką, ponieważ gra zawiera bardzo dużo przemocy.

*****
Painkiller
dodano: 8.6.2008, autor: Szymon90

Gra jest cacuszkiem w swojej kategorii grafika jest naprawdę dopracowana zadbano o szczegóły integralność otoczenia itd. natomiast muzyka i dźwięki nadają naprawdę boski klimat jak (Np. W dodatku sierociniec). Wrogowie są dopasowani do otaczającej nas planszy identyfikują sie z otoczeniem co dodaje smaczku każdej planszy. mapy natomiast są naprawdę rozbudowane można sie zabawić. Fabuła jest równie ciekawa. bronie też są interesujące i mają więcej nisz jedno zastosowanie ;-) a ich różnorodność sprawia że przetrzebianie chord Lucyfera jest czystą przyjemnością. to wszystko i jeszcze więcej tworzy z PainKillera prawdziwą perełkę wśród strzelanek. Nie będę o wszystkim opowiadał każdy gracz musi sam sie przekonać co kryje gra ale ja gorąco polecam każdemu fanowi strzelanek

*****
Mimo upływu lat gra się nie starzeje
dodano: 4.6.2008, autor: Spector 109948

To już 4 lata minęło od premiery gry a nadal wygląda przepięknie. O dziwo lepiej nie instalować Battle out of Hell jako dodatku, ale jako oddzielną grę gdyż niespodziewanie mogą się pojawić ubytki w framerate. W dodatku otrzymujemy dodatkowe efekty graficzne, kilka kosmetycznych zmian no i większy poziom trudności (pozdrawiamy twórcę pewnego fragmentu Koloseum). Już w dniu premiery gra kosztowała niewiele, a teraz otrzymujemy ją za tyle samo plus dodatek razem z innymi dodatkami nie znajdującymi się w grze (nie mogę pominąć kolejnych zmian graficznych zastosowanych w tym zestawie). Jeśli szukasz gry która pomoże Ci sie rozerwać po ciężkim dniu, twoje poszukiwania powinny sie zakończyć tutaj, staro szkolna rozrywka w mrocznych klimatach jak w dawnym Quake'u? Na co czekasz?

*****
Painkiler
dodano: 26.5.2008, autor: Aro7808

Gra ktora obecnie jest juz klasyka ale pomimo tego potrawi wciagnac .Wartka akcja nie pozwala sie nudzic ciagle trzyma w napieciu a oprawa graficzna oraz efekty sa na dobrym pozimie dla mnie de best prawdziwa klasyka!

*****
Polak potrafi!
dodano: 24.5.2008, autor: THE WITCHER1990

Painkiller do momentu nadejścia Wiedźmina był zdecydowanie najlepszą polską produkcją! Grafika mimo iż dawno powinna się zestarzeć, jest nadal całkiem niezła, grywalność ciągle stoi na wysokim poziomie. Dwa zakończenia sprawią, że na pewno zagrasz drugi raz. Jednak Painkiller to nie gra dla lamerów! Już na zwykłym poziomie trudności jest piekielnie trudna, a na najwyższym to wyzwanie, któremu sprostają nieliczni! Dodatek do gry jest jeszcze ciekawszy ze względu na 2 nowe bronie. Jednak największa zaleta Painkillera to to, że nie spotkałem w nim dwóch bardzo podobnych leveli! Wszystkie są bardzo zróżnicowane, a to rzadkość w fpsach. Największe wrażenie wywarł na mnie poziom "ośnieżony most". Jest naprawdę ogromny, a przejażdżka kolejką, czy spacer po mostowych linach na długo zapada w pamięć! W dodatku posiada tryb multi!

*****
Painkiller Rox!
dodano: 18.5.2008, autor: Crevious

Jest to jeden z najbardziej dynamicznych FPS'ów czasów! Nic dziwnego, że Fatal 1 ty bardzo lubi Panikillera.

*****
Nie najgorsza
dodano: 17.5.2008, autor: Goracyi

Gra podoba się fabularnie i akcją jednak do ideału jeszcze brakuje. Gra wciągająca więc z tego powodu 4/5

*****
PAINKILLER CZARNA EDYCJA
dodano: 13.5.2008, autor: azjata77

BARDZO FAJNA ŚCIESZKA DZIĘKOWA GRAFIKA TEŻ NIE NAJGORSZA.DUŻO STRZELANIA I ROZWALANIA UPIORÓW SĄDZE ŻE KAŻDY ZNAJDZIE DLA SIEBIE COŚ FAJNEGO. TAKIE MAM ZDANIE NA TEN TEMAT

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 11.5.2008, autor: Paweł19961004

Gra iest perfekcyjna, ale poruszmy się postacią dosłownie tak jak w COUNTER STRIKE CONDUTION ZERO. To djabelnie wnerwjające!!

*****
Trzeba tylko zabijac.....
dodano: 10.5.2008, autor: Bolus18

Gra polega na tym, że musimy ciągle zabijać określoną liczbą potworów. Nie ma tutaj jakiejś rozbudowanej fabuły. Po prostu chodzi , żeby jak najwięcej zabijać. Jak dla mnie gierka średnia. Kupiłem ją bo myślałem, że będzie lepsza, ale się jednak przeliczyłem.

*****
Painkiller
dodano: 25.4.2008, autor: Mateusz Matys I

Ta gra nie zrobiła na mnie dużego wrażenia, po prostu są słabe misje, małe magazynki w broniach. Moim zdaniem ta gra dostanie u mnie ocenę 6/10, bo nie jest ultra miodna graficznie, szkoda, a ta gra mogła być spoko!!!

*****
Painkiller
dodano: 22.4.2008, autor: Copieya

Jest to moim zdaniem jedna z najlepszych strzelanek z jaką się zetknąłem - niewygórowane wymagania, świetna grafika, muza za*****cie budująca napięcie i do tego stworzona przez naszych rodaków! Tym bardziej chętnie ujrzę nowszą, odświeżoną wersję.

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 17.4.2008, autor: Grossik

Przeciętna.

*****
PainKiler czarna edycja
dodano: 17.4.2008, autor: ziom anusiak

Gra bardzo fajna bardzo trudna ale zawsze sie pszejdzie każdom gre

*****
Painkiller
dodano: 16.4.2008, autor: limford3

W szranki może spokojnie stawać z Serious Samem i innymi mordo-strzelo-killero-rzeźnickimi grami. A 4 dlatego... że właściwie to nie wiem ale czegoś mi tu brakuje... czego? No nie wiem, tak na mus można by się przyczepić do tych kart tarota, których nie mogę wszystkich zebrać. :P

*****
Painkiler Czarna Edycja
dodano: 10.4.2008, autor: zboj75

Stara, ale JARA!!! Miło i z dreszczykiem można spędzić czas podczas grania.

*****
Painkiller
dodano: 7.4.2008, autor: xDKamiLDx

Gra jest super. Nie ma dużych wymagań, ale grafika mi się podoba. Soundtrack 6/6. TA GRA WYMIATA

*****
LIPNA GRA
dodano: 1.4.2008, autor: arekteodor

STRASZNIE LIPNA JEST TA GRA. FABUŁA BEZ SENSU. GRAFIKA TEŻ, OGÓLNIE DO..., ŻAŁUJĘ, ŻE WYDAŁEM DWIE DYCHY NA TEN TYTUŁ.

*****
Pain for enemies
dodano: 30.3.2008, autor: krizo

Kultowa gra, wydana przez naszych rodaków z People Can Fly. Jak dla mnie najlepsza produkcja wśród Polaków, nawet do Wiedźmina. Jak na swoje czasy grafika, dźwięk, poziomy oraz pogromca kultowego Quake 3. Zbliżył się też krytycznie do UT!!! Piękna sprawa, tym bardziej, że polska produkcja, a smuci fakt, że odsprzedali prawa Czechom, którzy stworzyli cienki Overdose. Panowie z CD Projekt Red, do roboty, za Painkiller 2!

*****
Po piekle z aspiryną.
dodano: 26.3.2008, autor: Raqu92

Painkiller jest krwawym FPS, który ma na celu nie przemęczenia naszych szarych komórek. Gracz wciela się w Daniela Garnera. Tuż po śmierci w wypadku samochodowym przenosi się do czyśćca, gdzie z boskiego polecenia ma załatwić na amen czterech generałów piekieł wraz z Lucyferem na czele. Jest to bezpośrednim preludium do gorącej batalii, w którym lufa nie będzie miała prawa ostygnąć. Fani zawiłych wątków fabularnych nie mają czego tutaj szukać. Do walki oddano siedem rodzajów pukawek, każda jest wyposażony w dwa tryby strzelania. Przeciwko Danielowi rzucono całe zastępy piekieł –; jest zatem co ubijać. Lokacje zaprojektowano z głową, choć brak między kolejnymi wyraźnego powiązania. Grafika cieszy oko efektami, a ścieżka dźwiękowa wzmaga wydzielanie adrenaliny. Skąd zatem niska ocena? Jestem fanem gier fabularnych –; liczy się dla mnie przede wszystkim zawarta opowieść. Jeśli traktujesz gry jedynie jako elektroniczną rozgrywkę na parę minut odstresowania, możesz dodać oczko do góry.

*****
PC Painkiller Czarna Edycja
dodano: 25.3.2008, autor: skorpion32

Gra jest SUPER, jak grywalność, tak i grafika, ode mnie ogromny MAX +.

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 23.3.2008, autor: Kucyk96

Fajna gra, bardzo mi się podoba, dodatek Czarna Edycja zawiera też Battle out of Hell. Jest w tej grze 34 etapów i 90 potworów. Moja ocena: 5/5. :)

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 21.3.2008, autor: henioc

Gra jest nie zła, chociaż linowa, ale warto zakupić i zagrać!!!

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 20.3.2008, autor: MIRASmari

Za całokształt i oprawę dźwiękową.

*****
Painkiler Czarna Edycja
dodano: 20.3.2008, autor: popiolek

Super gra, nie nudziłem się, pomimo że polska to ok, dobry poradnik, fajna muza, grafa też, małe wymagania, polecam.

*****
Painkiller
dodano: 19.3.2008, autor: kowalin

Bardzo fajny szuter i polski!!

*****
Taka sobie
dodano: 18.3.2008, autor: Ahrue

Gra typowa strzelanina, trochę nudnawa, ale GRATULACJE twórcom z Polski za rewelacyjną grafikę i muzykę.

*****
Painkiller
dodano: 17.3.2008, autor: Dziku-13

Bardzo fajna gra. Grafika może już leciwa ale daje radę, muzyka i dźwięk świetny. Havok też daje radę. Jest to ważna gra, bo POLSKA. -1 pkt. za wydanie, tzn. nie można zainstalować osobno 1 i dodatku, co skutkuje spadkiem wydajności.

*****
SUPER!!!
dodano: 16.3.2008, autor: sasuke0000

Ta gra jest czadowa, idziesz i mordujesz, totalna rozwałka, zajefajna gra, polecam fanom zabijanek!!!

*****
gra jest zaj*****
dodano: 14.3.2008, autor: kubalee

Osobiście grałem tylko w Battle out of hell. Ale ta grafika, pomysłowa broń, styl leveli, ciekawie zaprojektowani przeciwnicy. Ta gra ma w sobie to coś i jest polska. Daję 5/5.

*****
Polak potrafi...
dodano: 11.3.2008, autor: Aqrelon

Jeśli masz 20 złotych na grę, jesteś fanem dynamicznych FPSów i nie spotkałeś się wcześniej z tą grą to czas najwyższy. Najważniejsze zalety to różnorodne scenerii, ciekawe bronie (szczególnie sam painkiller i kołkownica) oraz sporo pomysłowych przeciwników. Jedynie można się przyczepić spolszczenia(!)... ale i tak głównie liczy się rozgrywka, a nie szczątkowa fabuła.

*****
PAINKILLER
dodano: 11.3.2008, autor: kikus2

Gra dobra, duży jej minus to liniowość. Ale można spędzić kilka godzin przyjemnie. Dodam tylko, że to gra polska, więc tutaj duży +.

*****
Dobre, bo polskie :)
dodano: 5.3.2008, autor: Bimbermistrz

Dokładnie tak. Podstawkę jak i dodatek można nazwać świetną strzelanką w stylu Serious Sama, w dodatku działa płynnie na słabszym sprzęcie. A takie misje jak Wariatkowo, Sierociniec, Miasto (to z podstawki, a więc "Town", a nie "City" z BOOH), Smutne Miasteczko czy Leningrad to miejsca jedyne w swoim rodzaju, na długo zapadające w pamięć.

*****
Strzał w 10
dodano: 25.2.2008, autor: halfik

Nie ma co liczyć na niesamowitą fabułę, nie ma co liczyć na bogate dialogi, nie ma co liczyć na specjalne zadania, czy misje, które będą wykorzystywać twoje zdolności taktyczne - tu liczy się tylko refleks i siła twojej broni. Naprawdę potężna, dobra strzelanka, jakich brak na rynku - jedyną konkurencją jest Serious Sam, który jest o około 90% słabszy do Painkillera. Aaa i nikt nie napisał tego, co jest szalenie ważne - muzyka to naprawdę rewelacyjne ciężkie brzmienia. Moja ocena to 12/10.

*****
PAINKILLER
dodano: 22.2.2008, autor: rosrabiaka

Gra jest naprawdę dobra. Jeśli masz 2 dychy w kieszeni i chcesz kupić grę, ale nie wiesz jaką, polecam polskiego Painkillera, który przed premierą Wiedźmina był bez wątpienia najlepszą polską grą.

*****
Najlepsza polska gra do czasu Witcher'a, najlepszy polski FPS wszech czasów
dodano: 18.2.2008, autor: Troxi

Chłopaki z People Can Fly odwalili kawał doskonałej roboty tworząc Painkiller'a. Klimat w grze jest podobny do tego z Diablo/Diablo II, więc produkcję polecam w szczególności fanom właśnie tej gry. Pierwszą rzeczą w grze która zapadła mi w pamięci jest muzyka - wspaniałe rockowe brzmienie, natomiast druga to oryginalne bronie, których nie ma w żadnej innej grze. W grze jest też tryb dla wielu graczy, który ucieszy graczy Quake'a III.

*****
Naprawdę dobra gra
dodano: 17.2.2008, autor: wyliczanka

Ocena jest za: wysoką grywalność, dozę strachu, wyczesane bronie oraz dobrą grafikę. Śmiało ją mogę polecić tym bardziej, że cena jest przystępna.

*****
Painkiler. Rzeź, której i ty musisz spróbować!!!
dodano: 15.2.2008, autor: Dendrag

Kiedyś już kupiłem Battle out of Hell w serii Dobra Gra. Lecz mi to nie starczyło, przez co kupiłem Czarną Edycję Painkillera by mieć dwie w jednym miejscu. Szczerze polecam, gdyż to jest jedna z moich ulubionych gier. Musisz w to zagrać! Grę kupiłem wcześniej z reklam na internecie i nie zawiodłem się na niej. Ta grafika, ten realizm, ten klimat, to musi być Painkiller. Od tak dawno nie grałem w tak świetną grę. Po ciężkim dniu świetna gra do odreagowania. ;] Zachęcam wszystkich więc do kupna!

*****
Fajna gra
dodano: 15.2.2008, autor: krzysiek-k12

Nawet fajna gierka, grafika nie jest zła. Jeśli chcesz się wyżyć, to świetnie trafiłeś. Nie żałuję, że ją kupiłem.

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 14.2.2008, autor: kordys

Dobra, bo polska. Miodna grywalność i doskonała oprawa audio-wizualna i ten klimat. Jedyny minus - wstawki filmowe nie do końca dopracowane.

*****
Painkiller: Czarna Edycja
dodano: 7.2.2008, autor: Wiktorro

Gra jest typowym FPP (czytaj: mordobicie + praktyczne zero fabuły). Gra jest dość krwawa, ale gra się ciekawie. Jest parę nieznaczących dużo błędów aczkolwiek są. Mnie samego zdziwił błąd, że gra jest niezgodna z DirectX 9 i nie można jej włączyć - nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że kilka dni wcześniej przeszedłem ją dwa razy?! Spolszczenie w miarę spoko. Ale żeby tłumaczyć polską grę na polski? :) A do panów z administracji - zróbcie coś z tym błędem gry, na który skarży się wiele osób.

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 2.2.2008, autor: Funky Shit

Ta gra jest trochę nudna. :/ Nic się prawie nie dzieje, tylko cały czas wyskakują potwory i cały czas się je zabija. Chociaż ma też swoje zalety. Np. na tej płycie są dwie części Painkiller (Painkiller i Painkiller Battle Out Of Hell). Cena jest nawet niska, 20 zł. Nie towar nie pieniądz. Nie ma w niej takich akcji, jak w Doom 3. Tam to dopiero jest nawalanka! Słyszałem, że Doom 3 jest najstraszniejszą grą FPP. Nawet leży u mnie w półce. =] Painkillerowi daję 3/5.

*****
POLSKI FPP
dodano: 3.1.2008, autor: gpodoba

Czarna edycja gra + dodatek, który wciąga grywalnością. Polski FPP i w dodatku ten multiplayer, polecam każdemu, kto nie grał.

*****
Niezłe
dodano: 30.12.2007, autor: smoczyca11

Studio People Can Fly zrobiło bardzo dobrą grę. Dobrze mi się grało, ale wystąpiło parę błędów, np. wypadłam z planszy. Innych problemów technicznych nie miałam i jestem bardzo zadowolona.

*****
"Painkiller Czarna Edycja"
dodano: 25.12.2007, autor: Darek Xman

Gierka jest jedną z moich ulubionych, więc polecam. Tak grafa, jak i etapy, które się przechodzi są ciekawe. Nie wymaga specjalnych osiągów na kompie. Naprawdę polecam.

*****
może być
dodano: 25.12.2007, autor: KrystiaN1121

Grafika jest słaba, ale tym, którzy lubią takie gry to im się ona spodoba.

*****
Polakom gratulujemy Painkillera
dodano: 16.12.2007, autor: Prosiaq

Painkiller to chyba jedyna polska gra, którą katowałem bez opamiętania. Jest to też pierwsza gra, przy której zaklikałem swoją myszkę na śmierć - a i świeżo zakupiona bardzo szybko zaczęła już się psuć... Dlaczego? Bo Painkiller wciąga. Cudowna grafika i muzyka, GENIALNA fizyka gry i bogactwo broni. Nie ma to jak przyszpilić kołkami paru demonów do ściany, albo zamrozić skaczących ninja tylko po to, by jeszcze w locie zgarnąć ich z shotguna. Mistrzostwo.

*****
młócka na całego
dodano: 15.12.2007, autor: kubass1

Gra jest super, jak się kosi tych frajerów, to aż miło patrzeć. Grafika fajna, ale bez fajerwerków, ale takich być nie mus,i bo nadrabia to akcja i tempo gry.

*****
nie za ciekawa
dodano: 14.12.2007, autor: flk17

Gdyby nie te wymagania, to całkiem spoko.

*****
Polak Potrafi !
dodano: 11.12.2007, autor: Sido15

Przypominają się stare dobre czasy, kiedy człowiek spędzał godziny przy Serious Samie. :) Polski przedstawiciel przewyższył pierwowzór. Piękna grafika, różnorodni przeciwnicy oraz ciekawa fabuła to atuty przemawiające na korzyść naszego rodzimego produktu. Szukacie gry, aby się wyładować po pracy, szkole? - Oto macie go przed sobą.

*****
PAINKILLER CZARNA EDYCJA
dodano: 8.12.2007, autor: mmradlak

Jest dobra grafika i bardzo łatwe sterowanie. Można się dobrze bawić, jest dużo walki i mnóstwo krwi. Gra trzyma w napięciu i jest super.

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 8.12.2007, autor: virus206

Lubię gry tego gatunku, bardzo mnie wciągają, gra potrafi bardzo wciągnąć swym realizmem, to oczywiście tylko moje zdanie, a każdy ma inne.

*****
Painkiller: Czarna Edycja.
dodano: 8.12.2007, autor: muniok

Najbardziej w grze Painkiller: Czarna Edycja podobało mi się to, że można było zbierać karty Tarota i dusze tych, których zabiłem. I sądzę, że ta gra ma trochę za mało misji i w ogóle nie są rozbudowane, mogliby ją zrobić trochę inaczej, na przykład nie tylko zabijać. Dałem taką ocenę, bo podoba mi się to co wymieniłem powyżej, a nie podobało mi się to, że nie można było nic innego robić oprócz zabijania. A i jeszcze dodam, że podobało mi się zabijanie tych wielkich potworów (bossów). :)xD

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 6.12.2007, autor: Szpicek

Nawet niezła gierka, ale nie wydaje mi się żeby wszystkim się spodobała. Zdecydowanie dla tych, co lubią typowe "rzeźnickie" gry. :) Reszty raczej nie zachwyci. No i oczywiście gra ma już swoje lata, co niestety widać... no, ale dałem za nią 10 zł, więc nie powinienem marudzić. :P Za te pieniądze warto...

*****
1 z lepszych polskich gier
dodano: 6.12.2007, autor: krzysiukrawiec

Cóż co tu dużo mówić, gra wypas :D. Gra się w nią miło, podoba mi się szczególnie efekt "szmacianej lalki" i samo otoczenie, które tam panuje. Pomysł na fabułę również niezły. :))

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 3.12.2007, autor: przemekwaw

Super grafika, efekty, dźwięk.

*****
Po japońsku: JakoTako
dodano: 2.12.2007, autor: Rzaba89nae

PK najwięcej frajdy daje w multi, w singlu nudzi się po kilku godzinach. Tytuł idealnie sprawdzi się jako relaksator - 10-15 minut dziennie i ani sekundy dłużej. Dla fanów Run&Gun, hardkorowcy będą nim raczej zdegustowani.

*****
Painkiller czarna edycja
dodano: 29.11.2007, autor: jaro100015

Niezła, szybka akcja i ciekawa grafika.

*****
to jest TO!!!
dodano: 29.11.2007, autor: Mar3q

Co tutaj dużo pisać, fabuła do wyczajenia, grafika bardzo dobra. Fizyka, bronie, po prostu miodzio. :):)

*****
Tę grę ...
dodano: 21.11.2007, autor: Daryus

Pierwszy raz kupiłem tuż po premierze. Kosztowała wtedy 20 złotych... i spędziłem przy niej mnóstwo czasu... bardzo morderczo spędziłem. :P Jedna z najlepszych polskich gier wszech czasów. Bardzo ładna grafika... fabuła też nie najgorsza... ale miodność, miodność tej gry jest po prostu powalająca.

*****
Painkiller
dodano: 20.11.2007, autor: hydra95

Bardzo dobre bronie, znakomity pomysł z kartami tarota, ładne modele demonów. Ogólne daję 5.

*****
Painkiller 5/5
dodano: 16.11.2007, autor: MossX

Heh moim zdaniem to jest jedna z najlepszych gier, w których najlepiej nie grać w nocy. xD Naprawdę gra jest moim zdaniem całkiem straszna ale i wciągająca. Fabuła jest ciekawa, a grafika zapierająca dech w piersiach. Naprawdę jestem szczęśliwy z zakupionej gry i zachęcam do kupowania.

*****
Gra jest wypas
dodano: 10.11.2007, autor: Hronic

Gierka jest naprawdę genialna, :) chociaż... ciężko znaleźć graczy w internecie (nie probowałem game arcade, only standart).

*****
PAINKILLER
dodano: 5.11.2007, autor: pavolo95

Super gra, fajna grafika i straszna muzyka, po prostu palce lizać.

*****
Painkiller super gra
dodano: 1.11.2007, autor: sopciu

Painkiller to najlepsza polska strzelanina w historii gier komputerowych. Kapitalna grafika, która pomimo trzech lat, nadal się świetnie prezentuje, wyczesane bronie, świetne poziomy i wiele, wiele więcej, za tak świetną cenę. Naprawdę trzeba pochwalić chłopaków z People Can Fly. Tylko szkoda, że nie zajmą się drugą częścią, która podobno ma wyjść. Ale za to robią konwersję konsolowego hitu z xboxa 360 Gears of War, którą na pewno kupię. POLECAM!!!

*****
Dobre bo POLSKIE
dodano: 24.10.2007, autor: Rudolf-kamil

Najlepsza naparzanka polska, jaką świat widział. Tak słynne polskie gry można naliczyć na jednej ręce, w tym Painkiller. ;] Wygląda na horror, ale nie straszy, wciąga i ta cena.

*****
Painkiller - BE
dodano: 20.10.2007, autor: Kazekrex

To jeden z najbardziej klimatycznych i najlepszych fpsów w historii. Zróżnicowane lokacje i masa przeciwników. Muzyka wymiata (m.in. MECH), kupa roboty, elementy zręcznościowe - to sprawia, że można grać wielokrotnie, za każdym razem odkrywając coś nowego. Najważniejsze - SUPER TRYB MULTIPLAYER - za to kocham Painkillera. Kiedy w Polsce będzie Overdose Painkiller? :) LUCY

*****
Painkiller Czarna Edycja
dodano: 8.10.2007, autor: Taisonx

Gra jest po prostu świetna. Ten klimat gry, możliwości zabijania przeciwników. Nic dodać, nic ująć.

*****
Painkiller
dodano: 4.10.2007, autor: Lord_Kowal

Gierka jest zaj...! Ogromna grywalność, bardzo dobra, mroczna grafika i te piekielne odgłosy. Daję 5!!!

*****
Painkiller
dodano: 4.10.2007, autor: valdikarp

Wielki ukłon dla polskich programistów. Przy tak niskiej cenie, gra stanowi maximum emocji i fascynującą grywalność. Połączenie doskonałej muzyki dodatkowo potęguje fascynujący, piekielny klimat. Gra godna polecenia dla wszystkich. Jestem fascynatem Unreala 2004 i jak dotąd żadna z gier mnie tak nie zachwyciła, jak właśnie Painkiller. Gorąco polecam. Wyłączcie światło, ustawcie dźwięk przestrzenny i do dzieła.

*****
Painkiller
dodano: 29.9.2007, autor: damdalf

Niska cena, ładna grafika i wspaniała grywalność + POLSKA. :D

*****
Painkiller
dodano: 24.9.2007, autor: Bart Simpson

Świetna gra, niby horror, ale spoko, ładna grafa.

*****
"Painkiller Czarna Edycja"
dodano: 10.9.2007, autor: Ajaxinho

*Świetna oprawa wizualna (grafika). *Piekielny nastrój. *Dobra muzyka, ale na początku jakoś trochę nie pasująca. *Nie na słabsze kompy. :-)

*****
Recenzja do gry Painkiller Czarna Edycja
dodano: 5.9.2007, autor: andrjej68

Bajerancka grafika. Superciekawe lokacje, fajne bronie i przeciwnicy. Super, super cena.

*****
Spodziewałem się czegoś lepszego:/
dodano: 3.9.2007, autor: Gamer nr1

Patrząc na screeny tej gry byłem pewien, że będzie to szybka, mocna gra, a tu się okazuje, że wszystko dzieje się jakoś tak powoli... Ale z drugiej strony gra nie jest taka najgorsza, więc daję 3. Jedyne, czego jej brakuje, to szybka akcja, dużo szybkiej akcji!

*****
Doskonała gra, ale nie rewolucyjna...
dodano: 3.9.2007, autor: Kifa

Painkiller to chyba najlepszy FPS powstały w Polsce do tej pory. Grafika potrafi chwilami zachwycić (szczególnie po aktualizacji silnika do wersji obsługującej Shader Model 3.0), a muzyka jest doskonale dopasowana do akcji. Sama rozgrywka jest bardzo dynamiczna i krwawa (gra dla ludzi powyżej 16 roku życia), a dzięki arsenałowi nieszablonowych broni oraz dobrze zrealizowanym walkom z bossami potrafi dawać wiele satysfakcji. Czarny Tarot dodaje rozgrywce pseudo-taktycznego posmaku. Wreszcie Havok - to trzeba zobaczyć w ruchu! Niestety, pomimo doskonałej jakości, Painkiller pozostaje prostą strzelaniną. Brak tu jakiejkolwiek zaawansowanej linii fabularnej (ta która jest, nie oszukujmy się, jest tylko po to by nikt nie narzekał, że jej w ogóle nie ma), liczba akcji jakie bohater może wykonać przywodzi na myśl pierwszego Quake'a, a całość jest straszliwie wręcz liniowa. Dlatego 4/5 - gra jest doskonała jako "odstresowywacz" - ale od czasu do czasu...

*****
ocena gry
dodano: 2.9.2007, autor: Dj Gold

Gra jest bardzo realistyczna i bardzo wymagająca sprytu i refleksu.

*****
Painkiller
dodano: 1.9.2007, autor: fotokitek

Fajna gierka, potwory są straszne, można się przestraszyć, szczególnie gdy gra się po nocach, poza tym dużo poziomów, super polska wersja. Daję 4/5.

*****
Odjazd
dodano: 31.8.2007, autor: Bibciu

Najlepsza strzelanka, w jaką grałem. Fajne plansze i oczywiście potwory, z jakimi nam przyjdzie walczyć. Gra o niskiej cenie, ale o ogromnej satysfakcji, jaką może nam dać, polecam.

*****
SUPEEER!!!
dodano: 20.8.2007, autor: phenix10

Gra jest po prostu wyśmienita. Polecam wszystkim, którym podoba się szybka akcja i suuuper grafika.

*****
Painkiller - Czarna edycja
dodano: 19.8.2007, autor: Orzisław

Oldschoolowa młócka FPS - zero myślenia, setki wrogów i broń w rękach. To lubię! Idealne po ciężkim dniu. ;)

*****
WARTO!!!
dodano: 2.8.2007, autor: Fast500

Ładna gra, dobrze zrobiona. Dałem jej 4 ponieważ nie jest to szczyt jakościowy ale jet to tytuł obowiązkowy dla fanów FPP. Jej dodatkowym atutem jest to, że jest zrobiona przez Polaków. Gorąco polecam wszystkim, którzy chcą spędzić kilka miłych chwil przed kompem i zapomnieć na chwilę o rzeczywistości. PS: nie grałem w dodatek, ale pewnie też jest the best :). Polecam.

*****
Painkiller
dodano: 1.8.2007, autor: pphilips

Pierwszy raz grałem w Painkillera zaraz po jego premierze. Grą byłem zachwycony i sięgałem po nią wielokrotnie. Przeszedłem ją kilka razy. Zabawa zarówno w trybie single jak i multi dostarcza dużo przyjemności. Fabuła, choć nie odgrywa tu znaczącej roli (filmy pomiędzy rozdziałami), to jest zajmująca. Mordowanie setek demonów już dawno nie było tak przyjemne, polecam!

*****
Wspaniała polska produkcja!
dodano: 1.8.2007, autor: Neo 12

Painkiller to wspaniała polska produkcja, która dorównuje produktom zza zachodniej granicy. Świetna grafika, dobra oprawia dźwiękowa, klimat, grywalność i sieczka. Świetny polski konkurent Quake'a! Godziny spędzone przy grze gwarantowane!

*****
Uśmierzacz Bólu: Black Edition
dodano: 31.7.2007, autor: Noxbi

Czarna Edycja Painkillera zawiera zarówno podstawową część, jak i dodatek - Battle Out of Hell. Oprócz tego grafika względem premierowej edycji jest znacznie poprawiona - tyczy się to również przerywników, które jak wiemy, wcześniej były strasznej jakości. W Painkillera grało mi się wyśmienicie, nic dziwnego, jest to jedna z najlepszych polskich gier ostatnich lat, tym niemniej ucieszyłem się jak jego czarna edycja trafiła do eXtra Klasyki. Założenia Painkillera są proste jak konstrukcja cepa, trzeba wybić wszystkie stwory z powierzchni planszy, aż w końcu nie będzie nikogo, akcja jest dynamiczna i efektowna (kołkownica rządzi), a co najważniejsze - nie nudzi się. POLECAM!

*****
polecam
dodano: 30.7.2007, autor: DemonicLord

Naprawdę, świetna gra rodem z naszego kraju. Ładnie zaprojektowane poziomy, dobra fizyka otoczenia... świetne połączenie bezstresowej strzelanki i wymagającej myślenia i wysiłku gry (kto przechodził pułapki Koloseum lub szukał sekretnych miejsc ten wie o co chodzi). No i na koniec dobre bo POLSKIE! Polecam.

*****
PAINKILLER CZARNA EDYCJA
dodano: 30.7.2007, autor: venioo

Mimo kilku już lat gra ciągle świetna, relaksująca po ciężkim dniu pracy. Dobra grafika, świetna animacja, mroczny klimat - to jest to! Całość okraszona jeszcze świetną oprawą dźwiękową - ROZWAŁKA W ŚWIETNYM STYLU!

*****
Painkiller - przykład jak powinny być produkowane polskie gry
dodano: 28.7.2007, autor: Firekage

Sama ocena niech będzie najlepszym komentarzem. Nie jest to gra, która urzeknie Was fabułą, ale jej brak nadrabia świetną muzyką (praca gitar) oraz klimatem i czasem rozgrywki. W roli szybkiej i dynamicznej siekanki na 40 minut jako odstresowywacz sprawdza się świetnie. Jest dość długa, a mimo to nie nuży, dodatek ma lepszą, bardziej zaawansowaną grafikę. Wielokrotnie będziecie mieć uśmiech na twarzy, gdy będziecie strzelać do wszystkiego co się rusza. Ten uśmiech spowoduje silnik Havok, który odpowiada za fizykę w grze. Painkiller zdobył sobie uznanie na świecie, developer (PCF) wydać go miał i na X'a pierwszego. Zdecydowanie ciekawsza pozycja niż Serious Sam, gdyż nie ma radosnego podejścia do samej gry, posiada ponadto lepszą grafikę i ciekawsze bronie, oraz zasadniczo gameplay czyli to co w pozycji tego typu powinno brylować..

*****
Dobre, bo polskie
dodano: 26.7.2007, autor: Graszczur

Painkiller wraca do korzeni i uczy nas, że strzelanie do wszystkiego, co się rusza bez obawy, że ktoś nas usłyszy, jest nadal przyjemne. Przede wszystkim PK ma świetne, pomysłowo zaprojektowane bronie - i chociaż jest ich stosunkowo mało (choć BooH dodaje kilka nowych spluw), każda z nich ma przynajmniej dwa tryby strzelania (lub trzy!).